Dulceata de prune

de Lavinia in Dulceata / Gem, 26 Sep 2013 | 7019 vizualizari

 

O minunatie de dulceata :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune(cantarite fara samburi)
  • 1.5-2 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Prunele spalate si curatate de samburi se pun intr-o oala incapatoare apoi se pun pe aragaz la foc mic amestecand din cand in ele sa nu se lipeasca. (Eu le-am fiert cam 45 de minute ca au fost putin mai tari).

Mi-am dorit o dulceata mai fina asa ca am transferat fructele intr-un blender si le-am facut piure.

Am pus fructele din nou pe foc iar in momentul asta am adaugat zeama de lamaie si zaharul.

Am mai lasat dulceata pe foc mic amestecand periodic inca 40 de minute.(timp in care am indepartat spuma de cateva ori)

Am pus dulceata in borcanele(complet uscate) ,le-am infiletat bine capacele si le-am lasat acoperite cu un prosop/gros patura pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar se pune in functie de cat de dulci sunt prunele sau cat de dulce va place sa fie dulceata(mie imi place mai dulce asa ca am pus 2 kg).

2

Dupa ce a fost gata am adaugat 2 lingurite de extract de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune